Cheia in exploatarea optima a fantanilor consta in modul in care pompezi apa din foraj, respectiv parametrii pe care ii ai in vedere pentru a face asta.
Trebuie sa ai in vedere o gestionare corecta a tuturor acestora, ceea ce poti face si pe cont propriu. Este o sarcina care, daca ti-o asumi, atrage dupa sine cheltuieli mult mai mici, ceea ce este chiar avantajos si convenabil.
Nu este putin lucru sa faci reduceri insemnate si constiente ale cheltuielilor, diferenta ce o vei resimti si in buzunar.
Despre debitul cu care vei extrage apa din foraj se poate spune ca acesta reprezinta un element care, odata gestionat asa cum se cuvine, va dicta durata de utilizare a intregii lucrari.
Mai ales daca vei respecta debitul ideal de extragere a apei, scoti mai usor din calcul posibilitatea de a se produce colmatarea. Mai departe, asta inseamna ca iar reduci din posibilele cheltuieli pentru ca nu mai este cazul sa denisipezi forajul.
Iata deci cat de importanta este maniera in care efectuezi exploatarea unui foraj vizavi de trainicia sa – asigurand utilizarea la un debit corespunzator.
Calcularea debitului din foraj si ce spun specialistii
Va fi necesara asigurarea unui debit prestabilit al forajului pentru a te bucura de o utilizare optima si de durata. Ai in vedere faptul ca nimic, nici un pas pe care il vei avea de facut nu este intamplator sau doar ca sa fie.
Potrivit specialistilor EcoDrill, despre care poti afla mai multe pe site-ul https://ecodrillforaje.ro, poti stabili debitul optim de exploatare fie in mod analitic, fie grafic, respectiv prin pomparile cu caracter experimental.
Iti prezint mai departe acei factori care pot conduce la colmatare, respectiv ce pot fi responsabili de obturarea sau incrustarea filtrelor.
Sunt de altfel si cei la care specialistii se raporteaza pentru a obtine cea mai potrivita formula de calcul a debitului pe care trebuie sa il aiba apa dintr-un put. Iata de ce aspecte depinde colmatarea.
- Viteza cu care curge apa spre puturi
- Regimul in care curge apa – turbulent sau laminar. Cand curgerea este turbulenta este foarte posibil sa apara mai rapid colmatarea. Potrivit diverselor studii realizate cu privire la astfel de lucrari, este o solutie mai potrivita, mai avansata atunci cand are la baza o compozitie chimica specifica.
Daca te intereseaza sa incetinesti, respectiv sa eviti o imbatranire prematura a putului, este de preferat ca apa sa nu prezinte o curgere turbulenta.
Este totodata un mod de a te asigura ca nu risti innisiparea. Cel mai bine este sa ai mereu in vedere o intrebuintare responsabila a forajelor, la un debit optim. Potrivit celor de la EcoDrill este ideal sa ai in vedere unul egal sau mai mic decat cel admisibil.
Este ideal ca atunci cand ai luat decizia de a face o investitie in foraje puturi sa apelezi la experti in domeniu, respectiv la o echipa cu vechime pe piata de profil despre care ai auzit numai de bine.
Experienta este un factor deosebit de important in acest sens, de preferat sa nu risti in privinta lui. Intra pe ecodrillforaje.ro si descopera serviciile disponibile in acest sens si ce implica.