Daca gasesti dificila misiunea de a bea apa, poate ca ceaiul iti va fi un bun substitut. Exista numeroase studii care demonstreaza beneficiile consumului de ceai; fie rece, fie cald, este perfect, hidratant si chiar si mai mult de atat, vine la pachet cu tot felul de reactii avantajoase pentru organism.
Un sortiment interesant, complex si din ce in ce mai cautat in zilele noastre este ceaiul Oolong. Este tipul de ceai usor fermentat, semioxidat, facut din frunzele plantei numita Camellia sinensis. O traducere exacta a numelui acestui tip de ceai ar fi „ceaiul dragonului negru”. Ca si gust este o combinatie intre cel negru si verde.
Aspecte nutritionale
Daca te gandesti la consumul acestui tip de ceai, parte si din categoria de ceai de detoxifiere, afla ca din punct de vedere al compozitiei are valori nutritionale parca greu de crezut. 90 de calorii, la pachet cu 4% din cantitatea de calciu necesara zilnic, bogat in vitamina C, cu 10 mg de sodiu.
Efectele ceaiului Oolong
Stiai ca ceaiul de tip Oolong poate imbunatati metabolismul si asta duce implicit si la un ajutor in ceea ce priveste pierderea in greutate?
Un astfel de ceai este responsabil cu arderea grasimilor intr-un ritm mai accelerat. Acest lucru se intampla chiar imediat dupa consum, cand efectul ceaiului este acela de a accelera rata metabolica. Acesta contine polifenoli ce blocheaza enzimele ce ajuta la depunerea grasimilor.
Intareste sistemul imunitar
In acest sens, flavonoidele antioxidante ajuta la combaterea factorilor ce fac ca celulele sa fie afectate. Se pare ca in cazul consumatorilor de ceai Oolong in mod special se inregistreaza un raspuns imun mai bun.
Structura osoasa si dantura are si ea de castigat. Atat ceaiul verde, cat si cel de tip Oolong protejeaza dintii de acizi, ajutand la evitarea formarii de placa, prevenind aparitia parodontozei etc. De asemenea, consumul de ceai din aceasta clasa ofera un context ideal pentru ca parul si pielea sa fie sanatoase si radiante. Datorita unui continut foarte mare de antioxidanti, ceaiul Oolong previne caderea parului in exces, il intarese, indeseste si il face stralucitor. Ba chiar se recomanda clatiri cu un astfel de ceai.
Cat despre ten, ceaiul Oolong are o influenta in stapanirea reactiilor alergice, fiind totodata un element cu remarcabila contributie la efectul de antiimbatranire.
Alte efecte benefice se refera la stabilizarea nivelului de zahar in sange, la reducerea inflamatiilor digestive sau reglarea nivelului de colesterol.
Ce tip de ceai Oolong consumi
Exista numeroase sortimente: Ben Shan, Tie Guan Yin, Sichuan, Milky Oolong, Patru Anotimpuri (Vietnam) si multe altele ce poate iti vin si greu sa le pronunti. Ideea este sa te intereseze calitatea si sa alegi si un loc specializat din care sa le procuri. De preferat ca frunzele sa fie cultivate in zone de mari altitudine, unde este un climat mai rece; asta ofera ceaiului o valoare nutritionala extraordinara si in plus pesticidele nu sunt folosite in tot procesul.
Un alt test al calitatii este gustul in sine. Stiai ca frunzele de calitate elibereaza arome in repetate randuri? Le poti infuza de pana la 5 ori si de fiecare data ai parte de un ceai savuros. Cand frunza este uda se simte delicat si moale, iar bautura rezultata are un gust usor floral si bine definit.
Pentru ca merita pe deplin sa incerci un astfel de ceai, livadacuceai.ro are diferite sortimente pregatite, dintre care il poti alege pe cel potrivit tie.