Acest gen de echipamente, produse si utilaje, care preconditioneaza performanta si determina un inalt standard de servicii asociat unui management al calitatii si al profesionalismului in domeniu, au drept scop o cat mai deplina satisfacere a clientilor si beneficiarilor, constituind totodata prezumtia dezvoltarii sanatoase a afacerii respective.
Echipamentele aferente acestui domeniu de activitate acopera, practic, necesitatile unui domeniu extins, de la mobila horeca, Promobila.com, dotarile hoteliere si mobilierul comercial, spalatorii si curatatorii performante, pana la aparatura si dotarile moderne si eficiente pentru bucatarii profesionale, linii de autoservire de tip fast food, baruri si cafenele, pizzerii, cofetarii, patiserii si gelaterii, la un nivel menit a satisface prompt cele mai exigente solicitari si pretentii ale clientilor.
O bucatarie profesionista de capacitate si performanta proprii unei afaceri de succes, presupune spatii de stocare optime, o suprafata de lucru suficienta, confortabila si comoda, instrumente si unelte (manuale si/sau automatizate) aferente unui flux de procesare eficient.
Toate acestea comporta deopotriva respectarea standardelor de igiena si mentinere a calitatii produselor, concomitent cu asigurarea promptitudinii prepararii si servirii acestora, la costuri si cheltuieli eficiente, pentru cresterea satisfactiei clientilor si amplificarea profitabilitatii afacerii si investitiei intiale.
Bucatariile performante din domeniu presupun existenta mobilierului de inox, a sistemelor de ventilatie si hote, dar si accesoriilor comune de bucatarie, oale, cratiti, tigai, tacamuri.
Cantinele tip autoservire asigura functionarea liniilor self service, doate cu bufete si insule, module auxiliare si mese calde, iar echipamentele de tip fast-food au ca necesitati uzuale friteuze de banc, grill de banc, incalzitor cartofi, aparat hot dog, bain marie, cuptor cu microunde, contact grill, vitrine de expunere calda, vitrine reci de banc, oale electrice pentru supe/ciorbe, dispenser bauturi calde, distribuitor bauturi reci, aparat Granita, crepiera, aparat shaorma, rotisoare.
Un alt segment important si la fel de necesar in bucatarie este reprezentat de echipamentele frigorifice, respectiv frigidere, vitrine, rafturi si dulapuri frigorifice, mese frigorifice de lucru, mese pentru preparare pizza sau pentru preparare salate.
Fluxul tehnologic de procesare alimentara in bucatarie prespune si posibilitatea de preparare la rece, cu feliatoare de mezeluri sau paine, masini de tocat, de taiat oase, de presat hamburgeri, roboti de bucatarie pentru legume, masini de curatat cartofi, malaxoare coca si carne, mixere manuale si automate, masini de razuit si de stors.
Nu in ultimul rand, in bucatarie sunt necesare cuptoare cu convectie pentru patiserie, gastronomie, dospitoare, suporti si accesorii, dar si echipamente pentru preparare pizza, cuptoare pentru covrigi, masini de facut gogosi, echipament specific pentru produse de pescarie.
Pentru activitatea de cafenea si bar, echipamentul presupune existenta si functionarea unor expresoare, rasnite, filtre de cafea, masini de gheata, blendere, mixere, storcatoare de fructe, vitrine frigorice pentru bauturi.
Toate activitatile de bucatarie, de cofetarie, patiserie si gelaterie, de preparare si de servire, impun ca necesitate functionarea masinilor de spalat vase si pahare.
Pentru buna functionare a activitatilor hoteliere, echipamentul specific prespune existenta carucioarelor de menaj, dotarea camerelor si cu minibar, asigurarea unor servicii de spalatorie textila, uscatoare, masini de cusut si masini de calcat. Pe https://promobila.com gasesti mobila horeca la cele mai bune preturi.