Daca sunteti interesati de optimizare seo pentru magazine online atunci noi va recomandam optimizare seo cu Dan Bradu. Mai jos va prezentam un interviu cu un expert in domeniul optimizarilor de magazine online.
Prima intrebare este cat ar trebui sa dureze in medie optimizarea realizata pentru conversiile dintr-un magazin online. Raspunsul este ca optimizarea trebuie sa fie o activitate permanenta in magazine online. Daca nu se aplica aceasta regula este putin probabil ca un magazin sa poata rezista.
Probabil cu mult PR si cu o promovare mai activa in alte zone desi este puti credibil. Este adevarat ca cele mai multe magazine au nevoie de acea prima optimizare tehnica initiala si de rezolvarea tuturor problemelor vitale pentru o functionare buna a site-ului.
Lucrul acesta duce la o optimizare initiala a palniei conversiei in zonele de uzabilitate de pe site si dau de obicei un plus in vanzari foarte repede dar doar in prima faza.
Spre exemplu butoanele de cumpara sau selectoarele de cantitati pot sa nu se vada pe unele browsere si sa impiedice procesele de vanzare sau d confirmare a comenzii.
Optimizarea conversiilor nu va incepe in mod oblgatoriu de pe site chiar daca cele mai multe dintre vanzari pornesc de acolo ci pe toate canalele de comunicare utilizate de catre clienti indiferent ca magazinul este sau nu acolo. Comunicarea ar trebui sa fie integrata si cu cross channel si cu site-ul ca si pilon central. Procesul prin care sunt optimzate conversiile e constant pentru orice firma online profitabila si inclusiv si pentru magazinele online mari precum Amazon.
Care ar fi costurile medii pe care optimizarea unui magazin le implica?
Depinde cu mult de dimensiunea pe care magazinul o are. Pentru magazinele mici sau mijlocii se estimeaza costuri de pana la 30000 de euro anual si aici am inclus si serviciile de programare si design dar si mai multe instrumente necesare pentru a testa si pentrua personaliza cu scopul de a optimiza rata de conversie. Preturile variaza in functie de magazie. La aceste costuri pentru marketing se adauga si cele de PR, de publicitate online si de social si afiliere.
Care ar fi numarul optim de pasi pe care trebuie sa ii parcurga potentiali clienti de cand intra pe site si pana plaseaza o comanda?
Raspunsul este cat mai putini dar nu exista cifre fixe. Numarul ideal de pasi se identifica tinand cont de mai multe aspecte. Dimensiunea pe care o are magazinul si numarul de produse care exista pe site. Spre exemplu exista o diferenta intre 200 de produse organizate ca si categorii si subcategorii fata de 8000 de produse.
Pasul in care se face confirmarea comenzii se pune si el deci intra in numaratoarea pasilor efectuati pana la finalizarea comenzii unde apar mai multe variatii in ceea ce priveste numarul de pasi realizati de fapt comparativ cu cei pe care ii percepe clientul. Aici testarea se va face constant utilizand functiile de autocompletare si strategiile de design care ajuta foarte mult dar si datele minime necesare pentru a comanda precum si prezentarea lor. Cu cat sunt mai putine cu atat e mai bine.